activitate

Activitate în afara Facebook

Începând cu 28/01/2020, instrumentul „Activitate în afara Facebook” (Off-Facebook Activity) a devenit disponibil în toată lumea. Inițial, fusese activ doar pentru anumite state. Dacă nu ați utilizat acest instrument până acum vă recomandăm să o faceți pentru că este o ocazie bună să verificați dacă acele site-uri și aplicații pe care le utilizați trimit datele dvs. către Facebook.

Cu instrumentul „Activitate în afara Facebook”, puteți vedea și controla informațiile pe care Facebook le primește de la aplicațiile și site-urile pe care le folosiți. Utilizând acest instrument, puteți să:

  • Vedeți un rezumat al informațiilor pe care alte aplicații și site-uri le-au trimis către Facebook prin instrumentele de afaceri online, cum ar fi Facebook Pixel sau Facebook Login;
  • Deconectați aceste informații din contul de utilizator;
  • deconectați viitoarea activitate în afara Facebook din cont. Acest lucru poate fi realizat pentru toată activitatea în afara Facebook, sau doar pentru anumite aplicații și site-uri.

Dacă activitatea în afara Facebook este ștearsă, Facebook va elimina (sau așa spun ei) informațiile de identificare din datele pe care aplicațiile și site-urile le transmit către Facebook, astfel încât să nu știe ce site-uri au vizitat utilizatorii sau ce au făcut acolo. De asemenea, Facebook nu va folosi nicio informație deconectată pentru a direcționa anunțuri către utilizatorii Facebook, Instagram sau Messenger.

Este important să știți că, în cazul în care alegeți să deconectați viitoarea activitate în afara Facebook din contul dvs., nu va mai fi posibil să vă conectați la diverse aplicații și site-uri folosind  contul de Facebook.

Pentru ca dvs. să  accesați mai ușor instrumentul „Activitate în afara Facebook” am pregătit acest scurt ghid vizual.