sancțiune

GDPR – Noi sancțiuni

Potrivit comunicatului ANSPDCP din data de 01/10/2020, societatea Megareduceri TV S.R.L. și Asociația de proprietari Militari R au primit sancțiuni pentru nerespectarea GDPR.

Operatorul Megareduceri TV S.R.L. a primit următoarele sancțiuni:

  • amendă în cuantum de 14519,1 lei (echivalentul sumei de 3000 EURO) pentru neîndeplinirea măsurii corective dispuse de autoritate (de a răspunde la solicitările autorității);
  • măsură corectivă, de a transmite autorității un răspuns la adresele comunicate anterior în termen de 5 zile calendaristice.

Operatorul a fost investigat în urma sesizărilor persoanelor vizate cu privire la faptul că au primit prin sms mesaje comerciale care promovează serviciile de pe site-ul www.reducerazi.ro, fără să-și fi exprimat consimțământul pentru a primi astfel de mesaje pe numerele personale de telefon.

Operatorul Asociația de proprietari Militari R a primit următoarele sancțiuni:

  • amendă în cuantum de 9659 lei, echivalentul sumei de 2000 EURO, pentru că nu a adus la îndeplinire măsura corectivă dispusă de a transmite răspuns la solicitările autorității;
  • măsură corectivă, de a transmite în scris autorității toate informațiile solicitate prin adresa comunicată anterior, în termen de 5 zile calendaristice.

Ca și în primul caz, investigația a pornit ca urmare a plângerii unei persoane vizate căreia nu i s-a răspuns la cererea transmisă asociației de proprietari.

Pentru a afla noutățile din domeniul protecției datelor, urmăriți-ne pe blog și pe Facebook!